Natalie Kok

Ik ben Natalie Kok, geboren in 1969, getrouwd en een trotse moeder van een zoon en een dochter. Ik woon in Den Haag aan de rand van het Westland en hier is ook mijn praktijk gevestigd. Tevens heb ik de beschikking over een ruimte op basisschool De Paradijsvogel in Den Haag. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met kinderen.  Sinds 1991 ben ik werkzaam als leerkracht op de basisschool en heb ik ervaring opgedaan in alle leeftijdsgroepen.

 Als leerkracht kan het lastig zijn om steun te bieden aan kinderen die problemen hebben. Niet alleen ontbreekt de tijd om een kind individueel te begeleiden, ook vraagt het om bepaalde vaardigheden. Dit heeft mij doen besluiten om weer te gaan studeren. Vol enthousiasme ben ik de opleiding Kinder- en Jeugdtherapie gaan volgen bij BGL en partners in Hoofddorp, welke ik in 2011 met succes heb afgerond.

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ze staan open voor verandering en kunnen goed denken in mogelijkheden. Het is zo mooi om te zien dat ieder kind zijn eigen oplossingen in zich heeft. Vaak is het alleen even zoeken naar welke oplossing het beste zal werken.

 

 

Rouw/ scheiding

Ik ben gespecialiseerd in het onderwerp rouw. Rouw is een proces om met verlies om te kunnen gaan en uiteindelijk weer geestelijk en fysiek in evenwicht te komen. Dit kan zowel het verlies zijn van een dierbare door overlijden als het verlies van een bestaande situatie, bijvoorbeeld door een scheiding of een verhuizing. Deze verliezen maken allemaal veel indruk op een kind, in sterke of in minder sterke mate. Het proces dat een kind doormaakt bij verlies kan namelijk heel verschillend zijn. Soms kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor dit proces nog lastiger wordt. Vroegtijdige herkenning en professionele behandeling van kinderen die mogelijk vastlopen in de verwerking van verlies lijkt mij dan belangrijk.

Klik hier voor het interview van de WOS met Kindertherapie Westland over rouwverwerking.

" Jorre kan niet wachten tot het weer 'Nataliedag' is. "

moeder Jorre
(Jorre is 5 jaar)