Voor de kinderen

Hoi, leuk dat je op mijn site komt kijken!

Hoewel, misschien is de reden dat je hier terecht bent gekomen helemaal niet zo leuk. Misschien ben jij wel één van die kinderen waarmee het op dit moment niet zo goed gaat. Dan is het denk ik toch wel goed dat je hier terecht bent gekomen. Het zou zomaar kunnen dat ik je kan helpen om je weer wat prettiger te voelen. Hoe kan een kindertherapeut dat dan, vraag je je misschien af? Om te beginnen doe ik het niet alleen, ik heb daar zeker jouw hulp bij nodig. Jij kan vertellen of laten zien wat je dwars zit. Ik luister goed naar je en help je om precies uit te vinden wat er aan de hand is. Als we dat weten, dan ga je bedenken hoe je het wil oplossen. Natuurlijk help ik je daarbij. Maar geloof me, jij hebt eigenlijk de oplossingen al in je. Samen gaan we alleen op zoek naar de oplossing die het beste werkt. Dat kunnen we doen door te praten maar ook door middel van spel, creatieve activiteiten en verhalen. Het kan ook zijn dat je zelf iets mee wilt nemen. Bij mij gaat het erom dat we dat doen wat jij wil en leuk vindt. Dus dat wat jij nodig hebt!!

In mijn praktijk mag je alles zeggen wat je denkt en voelt. Ik vind niks raar of stom of onaardig of wat dan ook. Alles wat je aan mij vertelt is privé en vertel ik dus aan niemand door, dus ook niet aan je ouders. Jij mag zelf bepalen wat je aan je ouders of iemand anders wil vertellen wat je bij mij hebt gedaan of wat je aan mij hebt verteld. Als ik denk dat het belangrijk is dat ik anderen iets vertel over dat wat jij tegen mij hebt gezegd, dan zal ik eerst met jou overleggen of je dat goed vindt. Het kan voorkomen dat ik je ouders of misschien je leerkracht wat tips zal geven hoe ze jou het beste kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Als je wilt mag je eerst vrijblijvend samen met je ouder(s) met mij komen kennis maken. Als je daarna besluit om vaker langs te komen, praat ik eerst een keer met je ouders, omdat jouw ouders je beter kennen dan wie dan ook. Het hangt een beetje van je leeftijd af of je ook bij dit gesprek bent. Daarna gaan we samen aan het werk. Dit is meestal 1 keer in de week. Na een paar weken komen je ouders weer om met mij te praten over hoe het gaat en wat zij kunnen doen om jou te helpen.
Als jouw probleem nog niet helemaal is opgelost, gaan we daarna gewoon door totdat je helemaal zelf weer verder kunt!

 

" Eindelijk eens iemand die gewoon naar mij luistert en niet zegt wat ik moet!! "

Finn
(10 jaar)